• Foto-bundel

  Informatie over 

  Het oprichten van een BV of BV structuur.

  Wij adviseren u over dit traject..

  Lees meer

 • Foto-biljetten

  informatie over

  De holding BV en de beheer BV

  Waar is zo'n BV voor? Een verduidelijking.

  Lees meer

 • Foto-kaartje

  informatie over

  Overeenkomsten bij de BV

  Als iets belangrijk is in de administratie van de BV, dan is het wel vastlegging van verhoudingen met derden.

  Lees meer

Oprichten van een BV

Voordelen besloten vennootschap
Een bv-structuur biedt u als ondernemer vaak veel voordelen. De belangrijkste reden voor de oprichting van een besloten vennootschap is de beperkte aansprakelijkheid in privé. Ook is een bv vanaf een bepaalde winst fiscaal aantrekkelijk. Dat komt door de gunstige heffing van vennootschapsbelasting in combinatie met de dividendbelasting tegenover de heffing van de inkomstenbelasting.

Wat is een bv?
Een bv is een rechtspersoon, die net als een natuurlijk persoon verplichtingen heeft. De bv kunt u zien als een ondernemer die verplicht is tot aangifte van vennootschapsbelasting. De directeur is in dienst van de bv en handelt uit naam van de bv. Bij een bv is het kapitaal verdeeld in aandelen op naam. Anders dan bij een nv of naamloze vennootschap zijn de aandelen van een bv niet vrij verhandelbaar. Een alternatief voor een bv-structuur is een onderneming in eenmanszaak.

Wat wilt u weten?
Een bv oprichten roept vaak veel vragen op. Vragen waarbij u zich beter meteen goed kunt laten adviseren. Want hoe gaat de oprichting in zijn werk? En wat is het verschil tussen een ruisende en geruisloze inbreng? Ook als de bv eenmaal realiteit is, komt u vaak voor nieuwe uitdagingen te staan. Denk aan de betaling van de dga en de rest van het personeel, de loonheffing en diverse zakelijke contracten (arbeids-, rekening-courant-, pensioen- en aandeelhoudersovereenkomsten).

Helder en goed advies
Overigens loont pensioenopbouw binnen uw bv niet altijd. Het kan een afweging waard zijn uw pensioen met de oprichting van een holding bv of beheer bv veilig te stellen. Wilt u meer informatie over het oprichten van een bv of hebt u een andere vraag aan onze fiscalisten? Wij staan u graag te woord! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Facebook-like-button