• Foto-bundel

  Informatie over 

  Het oprichten van een BV of BV structuur.

  Wij adviseren u over dit traject..

  Lees meer

 • Foto-biljetten

  informatie over

  De holding BV en de beheer BV

  Waar is zo'n BV voor? Een verduidelijking.

  Lees meer

 • Foto-kaartje

  informatie over

  Overeenkomsten bij de BV

  Als iets belangrijk is in de administratie van de BV, dan is het wel vastlegging van verhoudingen met derden.

  Lees meer

De Holding BV en de Beheer BV

Veel mensen praten over een beheer BV of een holding BV. Maar zijn al die BV's wel holding of beheer BV? En waar is zo'n BV dan eigenlijk voor? Een verduidelijking.

Holding BV
Nu u weet hoe u een BV op kunt richten en waarom is vervolgens de vraag hoe dat nu zit met die holding of beheer BV's. Niet iedere BV kan je zo benoemen. Op zich zijn er geen specifieke regels over wanneer je een BV zo noemt maar in de regel staat zo'n BV synoniem voor een BV die aandelen houdt in een andere BV, vaak een zogenoemde werk-BV. De holding BV is dan niets anders dan een tussenstation tussen de DGA (directeur groot aandeelhouder) en de BV waar de feitelijke werkzaamheden zich bevinden.

Waarom een Holding BV
Waarom hebben mensen nou een holding BV of beheer BV? In de fiscale branche is het gezegde "'een BV is geen BV" zeer bekend. Dat wil niet zeggen dat je niet met een BV uit de voeten zou kunnen, maar met meerdere BV's heeft de DGA meer speelruimte. Vaak heeft dat met pensioen of onroerend goed te maken. Wanneer de onderneming in BV-vorm wordt gedreven is een risico van faillissement altijd aanwezig. Op het moment dat de DGA zijn pensioen op zou bouwen in dezelfde BV zou het bij faillissement zo kunnen zijn dat daarmee direct zijn oudedagsvoorziening als sneeuw voor de zon verdwijnt. Daarom bouwen veel DGA's hun pensioen op in een aparte BV, de holding BV. Ook zien we vaak meerdere holding's boven een werk-BV. Wanneer er meerdere aandeelhouders zijn in de werk-BV kan het aantrekkelijker zijn om iedere DGA vanuit zijn eigen BV te laten opereren. Niet de DGA's zijn dan aandeelhouder in de werk-BV maar de holdings. Daarmee voorkom je een hoop tramalant.

Een kleine opsomming.

• Iedere DGA kan zijn eigen beloning (auto,salaris,dividend) vaststellen in zijn eigen BV
• Iedere DGA kan zelf regelen of hij pensioen op wilt bouwen
• Iedere DGA kan zelf plannen maken voor eventuele bedrijfsopvolging

 

Het gaat te ver om alle ins en outs over structuren te behandelen. Maar u begrijpt nu waarom veel mensen een holding BV hebben. Maar let wel, het hebben van een holding BV klinkt heel interessant naar de buitenwereld toe, maar uiteindelijk zal er net zo hard gewerkt moeten worden dan wanneer er geen holding BV is. Als u plannen hebt, laat u dan goed informeren want in het fiscale land kunt u snel verdwalen.

Wilt u meer vrijblijvende informatie over een dergelijke structuur, of wilt u dat onze fiscalisten vrijblijvend voor u beoordelen of een dergelijke structuur bij u past? Druk dan op onderstaande button.

 

informatie-bv-structuur