• Foto-bundel

  Informatie over 

  Het oprichten van een BV of BV structuur.

  Wij adviseren u over dit traject..

  Lees meer

 • Foto-biljetten

  informatie over

  De holding BV en de beheer BV

  Waar is zo'n BV voor? Een verduidelijking.

  Lees meer

 • Foto-kaartje

  informatie over

  Overeenkomsten bij de BV

  Als iets belangrijk is in de administratie van de BV, dan is het wel vastlegging van verhoudingen met derden.

  Lees meer

Ruisende en geruisloze inbreng

Als u al een onderneming in privé hebt, kunt u deze inbrengen in een bv. U kunt dan kiezen tussen de ruisende en geruisloze inbreng. 

Directe heffing of ruisende inbreng
Bij een ruisende inbreng rekent u direct bij de aangifte inkomstenbelasting af over eventuele stakingswinst, goodwill en stille reserves. Stille reserves bestaan uit het verschil in de werkelijke waarde en de boekwaarde van uw activa. De werkelijke waarde van uw activa wordt vervolgens opgenomen in de bv en daarbinnen ook afgeschreven.

U kunt een lijfrente bedingen om uitstel te krijgen voor een directe heffing bij de ruisende inbreng. Bv-structuur adviseert u graag over de mogelijkheden.Doorschuiven van heffing of geruisloze inbreng
Wilt u de heffing op de inkomstenbelasting graag wat vooruit schuiven? Dan is de geruisloze inbreng misschien gunstig voor u. Bij de geruisloze inbreng hoeft u geen heffing te betalen over stakingswinst. U kunt de boekwaarde van uw activa opnemen in uw bv. Zo kunt u uw manier van afschrijven ook handhaven.

Voor de geruisloze inbreng gelden er verschillende voorwaarden. Zo gelden er strakke termijnen als u met terugwerkende kracht een bv wilt oprichten. Bijvoorbeeld als u 1 januari van een bepaald jaar als startdatum wilt aanhouden. Wilt u weten of de geruisloze inbreng voor uw onderneming geschikt is? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..